Laman UtamaBERITA / AKTIVITI

Penyampaian Sumbangan Kepada Keluarga En.Samsul Bin Kamaruddin

Tarikh artikel: 03/10/2019 Oleh: Seksyen Pembasmi Kemiskinan

25 September - Kisah duka En.Samsul Bin Kamarudin (En.Samsul) dan keluarga telah ditayangkan dalam program Bersamamu di Saluran TV3 pada 4 Ogos 2019. Kesukaran dan kesusahan kehidupan keluarga En.Samsul telah mendapat perhatian semua pihak. Rentetan dari tayangan program bersamamu tersebut, Pejabat Pembangunan Negeri Negeri Sembilan (PPN Negeri Sembilan) telah turun dan menyiasat keperluan yang mendesak En. Samsul dan keluarga. Hasil siasatan tersebut, pada 25 September 2019, PPN Negeri Sembilan telah turun untuk menyampaikan sumbangan kepada beliau dan keluarga.

Memandangkan rumah yang didiami oleh En.Samsul sekeluarga sedang dibaik pulih oleh pihak yang prihatin, maka sumbangan telah dilakukan di rumah En. Samsul sekeluarga sedang menumpang di Desaru Sikamat. Sumbangan telah disampaikan oleh Pengarah Pembangunan Negeri Negeri Sembilan iaitu Tuan Haji Rahman Bin Mohd Din.

Sumbangan yang telah disampaikan berupa 2 kerusi roda khas (Wheelchair Special Function Type Child), tilam anti hentakan dan wang tunai. Sumbangan yang diberikan ini adalah tujuan khusus untuk sepasang anak kembar En.Samsul yang mengidap masalah gangguan otot dan saraf (Carebral Palsy) sejak lahir. Sumbangan ini adalah dari PPN Negeri Sembilan dan Kelab Sukan & Kebajikan PPN Negeri Sembilan. Diharap sumbangan yang disampaikan ini akan membantu kelangsungan hidup En.Samsul dan keluarga.


Sesi Penyerahan Borang Penama Pelan Perlindungan PRUBSN

Tarikh artikel: 03/10/2019 Oleh: Seksyen Pembasmi Kemiskinan

25 September- Satu Sesi Penyerahan Borang Penama Pelan Perlindungan PruBSN Microtakaful Jariyah Sesi Ogos 2019 sehingga Julai 2020 (Peserta Ekasih Negeri Sembilan) telah berlangsung dengan jayanya di Bilik Kenanga Wisma Negeri Negeri Sembilan. Penyerahan borang penama telah disempurnakan oleh Pengarah Pembangunan Negeri Negeri Sembilan iaitu Tuan Haji Rahman Bin Mohd Din kepada wakil pihak Prudential BSN Takaful. Turut Hadir dalam sesi ini adalah Timbalan Pengarah Pembangunan Negeri Negeri Sembilan iaitu En. Zamrud Bin Yahya dan semua anggota Seksyen Pembasmian Kemiskinan Pejabat Pembangunan Negeri Negeri Sembilan.

Dalam sesi ini, sebanyak 236 borang penama dari 254 nama telah berjaya diserahkan borang penama kepada pihak PruBSN Microtakaful Jariyah bagi untuk sesi Ogos 2019 sehingga Julai 2020. Manakala selebihnya adalah dalam proses menunggu maklumbalas dan tidak berjaya diserahkan kerana pelbagai faktor serta sebab. Diharapkan semua penerima yang berjaya menghantar borang penama akan beroleh manfaat dan faedah pada kemudian hari.
ORANG AWAM

Maklumat Jabatan
1. Direktori Kakitangan
2. Lokasi kami
3. Cawangan ICU Negeri
4. Pertanyaan/Maklumbalas Online
Kemudahan Lain
1. RSS
2. Semakan baucer bayaran
3. Peta Laman


Sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi talian am pejabat 06-7659946

KERAJAAN

Maklumat Jabatan
1. Direktori Kakitangan
2. Lokasi kami
3. Pertanyaan/Maklumbalas Online
Kemudahan Lain
1. RSS
2. Semakan baucer bayaran

 
Penerbitan
1. Buletin Pemantauan PPPNNS
2. Klip Video PPPNNS

 
 
Sistem Dalaman ICU
Sistem ini hanya boleh dicapai menggunakan talian 1Gov*Net sahaja.
1. E-Merah
2. E-Kasih
3. SPPII
Sistem-sistem lain

1. Senarai sistemINFO LAMAN

PAUTAN BERGUNA

Bilangan Kunjungan:
1,618

Kemaskini Terakhir:
3 Oktober 2019

Sebarang cadangan, sila hubungi Seksyen Teknologi Maklumat

Hubungi Kami
QR kod FB

Paparan Terbaik : 1024 x 768
[IE 7.0++/Firefox/Google Chrome/Safari]