Laman UtamaBERITA / AKTIVITI

Program Back to School Tahun 2019

Tarikh artikel: 28/11/2019 Oleh: Seksyen Pengurusan

24 November - Program Back to School merupakan salah satu aktiviti tahunan Kelab Sukan dan Kebajikan PPNNS bersama badan-badan Korporat terpilih sejak tahun 2018. Program ini merupakan program pemberian bantuan barangan keperluan persekolahan kepada anak-anak peserta eKasih yang merupakan kelompok masyarakat berpendapatan rendah B40. Penglibatan sektor swasta merupakan pemangkin kepada kejayaan program seumpama ini.

Dalam program ini, seramai lebih kurang 71 orang anak-anak peserta eKasih daripada 24 buah keluarga telah menerima sumbangan bantuan persekolahan. Antara badan-badan korporat yang memberi sumbangan adalah Mydin, Mc Donald, PRUBSN, Majlis Perbandaran Seremban, Bank Muamalat dan Marrybrown.

Antara objektif utama program ini adalah untuk mengurangkan bebanan ibu bapa dan penjaga yang berada pada paras kemiskinan untuk persediaan anak-anak ke alam persekolahan tahun 2020. Terima kasih kepada semua urusetia program kerana melaksanakan program ini dengan baik dan lancar.


Majlis Sambutan Maulidur Rasul 2019M/1441H

Tarikh artikel: 13/11/2019 Oleh: Seksyen Pengurusan

9 November- Umat Islam hari ini menyemarakkan sambutan Maulidur Rasul dengan acara perarakan dan berselawat sambil memperingati pengorbanan Nabi Muhammad SAW dalam memperjuangkan Islam. Sambutan Maulidur Rasul yang bertemakan Negara Rahmah Ummah Sejahtera, disambut secara sederhana di seluruh negara dengan penuh keinsafan dan penghayatan.

Yang Dipertuan Besar Negeri Sembilan Tuanku Muhriz Ibni Almarhum Tuanku Munawir telah berkenan mengetuai perarakan Sambutan Maulidur Rasul 1441H/2019 peringkat negeri yang berlangsung di Padang Majlis Perbandaran Seremban (MPS) di sini, pada pukul 9 pagi tadi dan turut disertai oleh Tunku Besar Seri Menanti Tunku Ali Redhauddin dan Tunku Zain Al-'Abidin. Peserta perarakan disertai oleh 93 kontinjen yang terdiri daripada jabatan kerajaan, badan beruniform dan badan bukan kerajaan melibatkan 3,000 peserta yang mula berkumpul di Padang MPS sekitar jam 7 pagi.

PPN Negeri Sembilan telah menghantar kontijen perbarisan seramai 45 orang dan diketuai oleh YBrs Tuan Haji Rahman Bin Mohd Din, Pengarah Pembangunan Negeri Sembilan. Majlis ini tamat pada jam 10.00 pagi.
ORANG AWAM

Maklumat Jabatan
1. Direktori Kakitangan
2. Lokasi kami
3. Cawangan ICU Negeri
4. Pertanyaan/Maklumbalas Online
Kemudahan Lain
1. RSS
2. Semakan baucer bayaran
3. Peta Laman


Sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi talian am pejabat 06-7659946

KERAJAAN

Maklumat Jabatan
1. Direktori Kakitangan
2. Lokasi kami
3. Pertanyaan/Maklumbalas Online
Kemudahan Lain
1. RSS
2. Semakan baucer bayaran

 
Penerbitan
1. Buletin Pemantauan PPPNNS
2. Klip Video PPPNNS

 
 
Sistem Dalaman ICU
Sistem ini hanya boleh dicapai menggunakan talian 1Gov*Net sahaja.
1. E-Merah
2. E-Kasih
3. SPPII
Sistem-sistem lain

1. Senarai sistemINFO LAMAN

PAUTAN BERGUNA

Bilangan Kunjungan:
961

Kemaskini Terakhir:
28 November 2019

Sebarang cadangan, sila hubungi Seksyen Teknologi Maklumat

Hubungi Kami
QR kod FB

Paparan Terbaik : 1024 x 768
[IE 7.0++/Firefox/Google Chrome/Safari]